BGtop
Главни Криминални

Четворният убиец от Каспичан опитал да прикрие следите си

лента
Да разпространим новината

Причина за четворното убийство в Каспичан е спор за имот, междуроднински конфликт, който тлее от години. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия директорът на ОДМВР-Шумен Ялчън Расим.

През 2015 г. сме получили сигнал отново за скандал за роднините – имало е спор за въпросната къща, уточни той.

Задържаният е на 64 години, пенсионер е, от 2015 година живее в Каспичан. По данни на роднини не е контактен, често употребява алкохол. Не е осъждан, заяви Расим.

Направил е пълни самопризнания. Намерихме доста предмети, съотносими към тежкото престъпление. Дрехите му бяха в пералнята – опитал е да прикрие някои неща, но не е успял. Предстои да бъде повдигнато обвинение, каза шефът на ОДМВР-Шумен.

Ялчън Расим съобщи, че за последно жертвите са видени в понеделник. По данни на съдебния лекар убийството е извършено на 24 септември.

Кметът на Каспичан Милена Недева каза, че в общината няма подавани сигнали за скандали между жертвите и убиеца. Семейството беше познато в града и това е причина за тежкото преживяване на случая от обществеността. Дъщерята беше медицински работник, майката беше активен самодеец, ръководител на един от пенсионерските клубове в града, посочи Недевва.

Тя съобщи, че ще бъде обявен ден на траур в Каспичан. Още не сме решили дали ще е утре или на 1 октомври. Общината ще извърши погребенията и на четирите жертви, заяви градоначалникът.

Недева уточни, че не познава убиеца, тъй като скоро е дошъл в Каспичан.

Тепърва предстои установяването на последователността на умъртвяването на четирите лица. Днес започват аутопсиите на четирите жертви, поясни окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

За съжаление, тези престъпления зачестяват. Кризата на морал в обществото трябва да се преодолее по някакъв начин, добави Георгиева.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline