Главни Криминални

Бойко Борисов нареди: Бърз арест за вандалите в „Бесо“

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Премиерът Бойко Борисов нареди полицията да предприеме спешни действия, за да установят всички извършители на погрома в столичното заведение „Бесо“. Вандали потрошиха в късния следобед снощи заведението, като преди това изпиха 2 бутилки уиски там, пише лупа.

„Недопустимо е през 2019 г. да се случват подобни неща. Тези времена отдавна отминаха. Ние няма да допуснем такива действия и няма да ги толерираме“, бе категоричен главният секретар на МВР Ивайло Иванов, след среща при премиера в Министерския съвет.

Иванов информира, че вече са известни трима от шестимата извършители на вандалския акт.

Един от бандитите, както и един от собствениците на заведението вече са задържани.

От МВР обаче се чудят защо не е подаден сигнал при тях, а се е наложило полицията да се самосезира. „Можеше да се сигнализира първо на нас, а в социалните мрежи.“, каза главсекът на Вътрешното ведомство.

„Ако толкова се страхуваше, трябваше да се обади първо на нас“, добави той.

Стана ясно, че в момента се работи по няколко версии, като основната е финансови неуредици между съдружниците в заведението.

Установени са трима от общо шестимата мъже, които снощи потрошиха столичното заведение „Бесо“. Един от тях е задържан, а други двама се очаква всеки момент да бъдат арестувани. Това стана ясно от думите на главния секретар Ивайло Иванов на брифинг в Министерския съвет.

Основната версия за вандалската проява са неуредени финансови отношения между двама бизнес партньори, като един от тях е задържан.

Те имат друг общ бизнес, а заведението е било само терен за саморазправата, обясни още Иванов.
„Недопустимо е такива неща да се случват през 2019 г. в заведение, което се посещава от много хора. Тези времена отдавна са отминали. Ако имат някакви неуредени отношения – има съд, но по този начин няма да стане и държавата ще отговори с всички възможони средства. В лицето на професионалното и политическото ръковдство на МВР заявявам, че няма да допуснем такива действия, няма да ги толерираме и поръчителите ще понесат своите последствия съгласно закона“, закани се главният секретар.

Ивайло Иванов посочи и че след инцидента не е съобщено в полицията, а МВР се е самосезирало след медийни публикации. Според него това е знак, че бизнес партньорите не са искали намесата на държавата.

„До този момент сигнал в МВР не е подаван, нашите действия стартираха след публикации в медиите, самосезирахме се, изпартихме колеги от 6 РУ, които потвърдиха за инцидента. Явно не са искали да се намесва МВР и държавата“, заключи главният секретар.

Той добави и че до края на деня очаква всички извършители да бъдат заловени и да им бъдат повдигнати обвинения.

loading...