BGtop
Главни Общество

Борисов съобщи добра новина за пенсионерите, отговори на Радев и протестиращите

бойко борисов
Да разпространим новината

Ще има коледни добавки за пенсионерите. Отпускаме близо 52 млн. лв. за коледни добавки към пенсиите. 1 269 000 пенсионери ще получат добавки към пенсиите. Средствата ще дойдат от борба с контрабандата, от повишаване на събираемостта, от ръста на икономиката.

Тази новина съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. „В рамките на третия ни мандат на управление съвместно с Патриотичния фронт, с днешната приета точка стават 200,9 млн. лева допълнително, които се дават върху пенсиите, а за трите кабинета, които съм управлявал досега, са близо половин милиард допълнително върху пенсиите – за Коледа и за Великден“, разкри Борисов.

Той коментира и темата за вчерашния мониторингов доклад. „Искам да благодаря на г-н Тимерманс, защото той с такава страст защитаваше България и обясняваше, че ако продължаваме така, мониторинговият доклад ще отпадне. Той каза: „В България отбелязва стабилен напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност. Убеден съм, че ако това се запази трайно, механизмът за наблюдение на България може да отпадне до края на мандата на тази еврокомисия“. Това ли искат протестите? Да отпадне борбата срещу корупцията и организираната престъпност? Това ли е блатото? Това са думи на социалдемократ номер 1. Г-н Тимерманс е кандидат за председател на ЕК и искам да му благодаря за честността, защото правителството в Румъния е ляво, но това не му попречи да отправи критики, а нас да ни похвали“, заяви министър-председателят.

„Ние много внимателно четем всяка една дума на нашите партньори. В доклада се говори за медиите и как някои медии нападат определени хора. Искам да се организира дебат по тази тема. Ще поканим еврокомисарите, които отговарят по тези теми. Ние трябва да търсим тези срещи и да покажем, че това не така. В Министерски съвет сме под обсада от няколко седмици, хората протестират, показват средни пръсти, наричат ни мърши. И някой да говори за цензуриране на медиите. Никой не цензурира медиите. Олигарх, създал си медия, за да спасява това, което е откраднал. Говоря по принцип. Всеки един подсъдим може да си направи сайт. Няма едно нещо, което да е скрито и покрито в България. Искам и вие да кажете дали някой ви цензурира“, обърна се Борисов към присъстващите журналисти.

„Чух, че президентът Румен Радев каза, че има политическо вмешателство при един от конституционните съдии. Искам да му припомня, че с решение на кабинета Атанас Семов беше определен за генерален адвокат в Европейския съюз, който да представлява България, но не го одобриха. Това ли е политическо вмешателство? Вчера събрах ПГ на ГЕРБ, за да обсъдим последните теми от седмицата. Казах им да върнат данъка за старите коли, но скочиха кметовете. Ние трябва да започнем стъпките за промяна, защото можем да станем гробище за дизелови автомобили. Това беше идеята Менда Стоянова да се срещне с президента, който ни критикува, за да му се обясни какво точно предлагаме. Тези проблеми трябва да се дебатират. Виждате – безумно голям трафик и коли на над 20 години. Какво можем да направим още за горивата, за да изсветлим и там нещата? Наредил съм на финансовия министър да направи така, че на бензиностацията, като заредиш, да знаеш как се формира цената. Колко е акциза, колко е печалбата. Извинявам се, ако не съм бил разбран от президента. Просто исках от ПГ на ГЕРБ да се срещнат с него и да потърсят подкрепа по значими общодържавни теми. Интересно как Корнелия Нинова се срещна с него и му представи „Визия за България“. Покани го на пленум. Значи за БСП може, но ние като правителство не можем да се срещнем с президента“, разкри Бойко Борисов.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline