BGtop
Главни Политика

Борисов: При успешната борба с контрабандата разликата е в милиарди

Бойко Борисов
Да разпространим новината

Търговията с нелегални цигари у нас намалява. Това стана ясно при представянето на резултатите за първото тримесечие на 2018 г. на тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки.

Няколко марки цигари преобладават при търговията с контрабандни цигари. Борбата с контрабандата остава сред приоритетите на правителството, стана ясно по време на брифинга.

Практиката показва, че ако нещо не е кампанийно, трябва да има много силна ангажираност на ръководството към отделните звена. Преди 2 г. решихме с главния прокурор, с данъчните, със службите и с МВР да провеждаме редовно оперативка, на която да отчитаме резултатите и да планираме действията си. Личното ангажиране на прокуратурата позволява много бързо да се реагира, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

При успешната борба с контрабандата в пари това са стотици, може би милиарди разлика и неслучайно бюджетът е с над 2 млрд. лев. излишък, а започнахме на 0,7 дефицит. Това ни даде възможност да повишим заплатите на учителите, над 100 млн. лева отиват за добавки на пенсионерите по Коледа, милиони в повече за въоръжение, за БАН и за други сфери, посочи Борисов.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.
Източник:

novini.bg

Димитър Петров

Име: Димитър
Фамилия: Петров
Местоположение: град София, България
Майчин език: Български
Други езици: Английски, Руски
E-mail: office@action-news.bg

Inline
Inline