Главни Инциденти

Близките на мъжа, който пострада след падането на мазилка в Казанлък, ще съдят общината

Да разпространим новината

Близките на мъжа, който пострада след падането на мазилка от мраморна облицовка на поликлиниката в Казанлък, заявиха, че ще търсят правата си в съда.

Дъщерята на 72-годишният мъж, който пострада разказа в ефира на БТВ, че семейството ѝ е в шок. По думите ѝ още снощи баща ѝ още снощи е дошъл в съзнание, но състоянието му е тежко. Тя призна през сълзи, че не смее да се обади и да пита как е тази сутрин, за да не чуе лоши новини.

Той е в болница със счупен крак и наранявания по главата. По думите на дъщеря му е имало проблем и с настаняването му в лечебно заведение. Първо бил закаран от линейка в болница „Тракия” но там нямало неврохирург. После го откарали в Окръжна болница и там го приели

Очевидка на инцидента разказа, че мъжът е седял на пейка до сградата, когато се откъртва парче и го удря лошо по главата. След инцидента, пострадалият е лежал на земята облян в кръв. Съпругата му е дошла и се е погрижила за него. Малко след това пристига и екип на Бърза помощ.

Собственик на сградата е Община Казанлък. Оттам признават, че тя не е ремонтирана повече от 40 години. В ход е проект за цялостното ѝ обновяване.

Стопанин на постройката е търговско дружество със 100% процента общински капитал. По закон това дружество като юридическо лице отговаря за стопанисването и поддръжката на сградата.

Ние имаме ангажимент да стопанисваме и ремонтираме сградата, доколкото ни стигат силите, каза управителят на дружеството Петър Лучев. Той уточни, че при обследвания на сградата досега никой не е предупредил за опасност от падане на мазилка.

Лучев каза още, че предстои саниране на сградата по програмата за енергийна ефективност.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com