Главни Криминални

Битите роми от Мъглиж разказаха за акцията на Жандармерията

Да разпространим новината

След полицейската акция на Жандармерията в Мъглиж, местни жители разказаха своята версия. Според тях се било упражнено излишно насилие. Братовчед на един от издирваните от групата лица, хвърляли камъни по полицията, разказа пред bgonair, че той е бил пребит.

“Още като влязоха в махалата започнаха да бият. Това нормално ли е? Той ми е братовчед. Когато го намерих той беше на земята припаднал. Четирима полицаи не успяха да го качат в линейката. Аз ги помолих да го оставят, защото е болен. Това става в неделя следобед, когато получават второто обаждане. Той сега се крие, защото го е страх. Полицаите го пребиха. Имам и записи на това“, каза жителят на ромската махала в град Мъглиж. “Ние си седяхме, а те ни бият”, допълни той.

Друг жител на квартала разказа през сълзи, че са го нападнали и са го били с бухалки. „Жена му каза, че са уплашили децата им като са били баща им пред тях. Много лошо ме биха, без вина“.

Друг се обърна с въпрос към премиера. „Защо винаги полицаите са прави? Защо ни бият? Каква е тази агресия?“

Местните допускат, че агресията срещу тях се дължи на факта, че в управлението на страната има социалдемократически партии. „В правителството има хора, които мразят малцинството. Срещу нас има дискриминация“.

„Господа, управляващи, моля ви вземете някакви мерки. Ние също сме хора:, коментира местен ромски лидер. Ромите дори били готови да предприемат стачни действия, докато Жандармерията не се изтегли от Мъглиж.

Припомняме, че Петима полицаи пострадаха при специализирана операция в ромската махала в Мъглиж. Нанесени са щети по автомобили на полицията в Стара Загора и травми по крайниците на петима униформени. Полицай е пострадал при нарушаване на обществения ред с нерегламентирано състезание с каруци в Казанлъшко. Около 18.00 часа служители на Областната дирекция на МВР в Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ започнали специализирана полицейска операция в квартал в град Мъглиж. Целта била задържане на лица, които по-рано през деня оказали съпротива при извършване на проверка, в резултат на което пострада служител на Районното управление в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържан е един от извършителите, но при изтегляне от квартала група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. Нанесени са щети по автомобили на униформените, а петима от полицаите са получили травми по крайниците. Това наложило срещу нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства, при което са произведени и изстрели във въздуха.

Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен. Пострадалите полицаи са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Полицейското присъствие в района, обаче е засилено.

Дарение

Подкрепете нашият независим сайт с колкото решите. Всяко дарение е важно за нас.

Facebook

Дарете за качествените новини

Реклама

Inline
Inline