Главни Спорт

Битата от фенове на „Левски“ жена: Опитаха се да ме убият пред децата ми

Да разпространим новината

„Беше отвратително и гадно, беше унизително!“, това са думи на нападнатата и бита от фенове на Левски Галя Стефанова. Благоевградчанката беше душена и удряна пред три деца – едното нейният син, които тя заведе на Вечното дерби ЦСКА – Левски в неделния следобед, пише лупа.

Групата тръгнала от Благоевград за мача, а при търсене на място за паркиране в малките улички около националния стадион „Васил Левски“, тя претърпяла инцидент, който ще помни цял живот.

Галя е привърженичка на ЦСКА, което подразнило нападателите и те проявили агресия срещу една дама и три деца в колата.

„Знаете ли, водя детето си на стадионите от 10 години. Не членуваме във фракции, правим всичко от любов към отбора и към спорта като цяло. Така съм израснала аз и го предавам и на моя син Алекс“, сподели пред Lupa.bg Стефанова.

„В неделя отново пропътувахме 100 км, за да бъдем на стадиона. И на всичкото отгоре бях взела още две деца с нас. Подчертавам деца, защото на 13, 15 и 16 години – те все още са такива – деца. Паркираме винаги на един и същи паркинг, и винаги се губим в малките улички, както и този път. Завивайки в една уличка, видях, че на нея имаше няколко човека от Левски. Нямаше как да върна обратно, а казах на децата да стоят спокойно и ще минем, но, уви. Видяха, че съм с червен шал, а синът ми с червена тениска, и единият направо застана на предния капак на колата, а другите отвориха моята и задните вратите, и започнаха да бият!“, споделя развълнувана още Галя.

„Обиждаха ме с всевъзможни епитети, които не искам да цитирам. Наричаха ме каква ли не, на децата крещяха, че са червени копелета и прасета… Беше гадно, унизително! За страх не знам, бях изпаднала в шок. Представяте ли си вашето дете да види как ви душат и буквално се опитват да ви убият пред очите му!“, казва още тя.

„Тръгнах някак си и завих в първата възможна пряка и видяхме полиция. Колкото и клиширано да звучи, полицаите реагираха на момента. Да, наистина има задържан, но той не е единственият отговорен за случилото се и очаквам всеки един от участниците да си понесе отговорността, защото това е безумие, това е неандерталско поведение – да душиш майка пред детето й, да биеш с юмруци дете пред майка му.

Някъде дори прочетох коментари, че едва ли не сме ги предизвикали. На това ще отговоря така – евтините опити за оправдания няма да им минат, защото са пошли. Никой нормален човек не би постъпил неразумно в такава ситуация. Благодаря на всички за подкрепата, но, моля ви, умолявам ви, никога не правете като тях! Защото това е футбол, това е спорт, а за децата ни това е начин на възпитание, а ние, червените, не сме нито наркомани, нито малоумни, нито изверги. Ние сме ЦСКА, а това означава достойнство и чест!

И случилото се няма да ни пречупи, следващият път ще бъдем отново на стадиона!“, завърши малтретираната Галя Стефанова.

loading...

error: Забранено е копирането