Главни Любопитно

„Бедрум“ се изнася от Слънчака, мести се в Гърция

Да разпространим новината

Най-оборотното заведение на българското Южно Черноморие – хитовата плажна дискотека „Бедрум“ на Слънчев бряг, кара последния си 12-и сезон в бетонирания курортен комплекс, научи Lupa.bg. От следващото лято баровското заведение се мести в Гърция, а собствениците му вече оглеждат бъдещата локация на лъскавия бар в южната ни съседка.Босовете на дискотеката „Бедрум“ Веселин Георгиев и Радостин Бързанов – Слънцето водят усилени преговори с властите в Калитеа, селище, разположено на източния бряг на полуостров Касандра – най-западния ръкав на Халкидическия полуостров. Мястото не е случайно избрано – там ежегодно почиват десетки хиляди заможни български туристи, които се омешват с летовници от цял свят.

 

„Има два варианта за новото място на „Бедрум“ – едното е заведението да изникне на мястото на настоящия летен бар „Пърл клуб“, като се водят интензивни преговори, които обаче засега не се увенчават с успех заради непосилната цена, искана от собственика на нощния клуб. Другият вариант е дискотеката да бъде изградена досами плажната ивица на Калитеа“, разкрива приближен до собствениците на „Бедрум“. Сигурно е обаче едно – плажната дискотека със сигурност се мести в Гърция от лято 2020.

 

До изненадващото за мнозина решение за кардинална промяна на локацията на „Бедрум“ се стига поради няколко причини. Основната от тях е акцията срещу шума, проведена през лятото на 2017 г. от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов. Лидерът на „патриотичната коалиция“ на няколко пъти щурмува дискотеката, обграден от полицаи, а накрая успя да прокара закон за ограничение на шума. От „Бедрум“ инвестираха над 500 000 лева, за да шумоизолират дискотеката, както и още толкова за климатизация, но това доведе до отлив на клиенти, които предпочитат да купонясват са на открито.Вторият проблем е липсата на платежноспособна клиентела. Голяма част от богатите клиенти на „Бедрум“, пръскащи хилядарки денем и нощем всяко лято, вече ваканцуват в Гърция. Хилядите чуждестранни летовници, идващи в Слънчев бряг, пък са от друга социална прослойка и сами се усещат, че не трябва да влизат в „Бедрум“. Към проблемите се добавя и краткия летен сезон, който е около 1 месец.

 

„Всяко лято отваряме на 7 юни, но реално работата започва едва от 20 юли и продължава до 25 август. За сравнение летния сезон в Гърция е 4 месеца“, признават от персонала на най-оборотното лятно заведение.

 

Този сезон босовете на „Бедрум“ се сблъскали и с друг проблем, идващ от новите концесионери на плажа на Слънчев бряг – хора от обкръжението на братя Маргиии. „Поискаха двоен наем от догодина и това автоматично означава, че „Бедрум“ затваря врати. Дискотеката притежава международен патент включително и за дизайнерския интериор и няма опасност заведението да бъде изкопирано от новите концесионери на плажа на Слънчака“, разказва запознат със ситуацията. Все пак е възможно заведението да остане и в Слънчев бряг, тъй като догодина отново ще има търг за концесионен договор на плажа в курортния комплекс. При евентуална победа на фирма от орбитата на Радо Слънцето, „Бедрум“ ще остане.

loading...

Реклама

Facebook

Реклама

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com