Главни Криминални

Бързи и яростни, но не в кината, а на Асеновградско шосе! Близо 200 души гледаха поредната незаконна гонка

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Докато по кината върви премиерата на „Бързи и яростни. Хобс и Шоу“ , на „Асеновградско шосе“ любителите на високите скорости могат да гледат сцени от филма на живо. Или пък да бъдат част от тях. А защо не и да спечелят някой лев. В неделя, в полунощ, 48 часа след като моторист загуби живота си на същия път, други градски „състезатели“ си устроиха поредната незаконна гонка. TrafficNews разполага със запис от снощните състезания, на който ясно се виждат част от участниците и зрителите. Мерцедеси, беемвета , аудита , хонди и автомобили от други марки блокираха шосето в участъка между надлеза на входа на Пловдив и бензиностанцията на „Лукойл“. Свирени на гуми и скорости, подходящи за кръг от Формула1, съпровождаха състезанието. „Имаше поне 200 души. По шосето преминаваха и други автомобили, които не бяха часто то гонките“ разказва очевидец. Според участници в „ралитата“, които се провеждат всяка неделя на Асеновградско, в много от случаите организаторите самоволно затварят шосето, докато минат гонките. Снощи обаче това не е било направено.

 

„Всичко продължава в рамките на 15-20 минути, а след това всички изчезват преди да се появи полиция. До този момент обаче, не са ни заварвали на място“ твърдят участници.

Най- активни в гонките са двама братя, които карат подсилени автомобили от марките „Ауди“ и „Фолксваген“. Сред „активистите“ е и младеж с мерцедес, който при полицейски проверки парадирал с връзки в правоохранителните органи.

loading...