Главни Новини

Бабата и майката на изоставеното бебе: Различни версии – България

Да разпространим новината

Б абата на 6-месечното бебе, което беше изоставено в блок столичния квартал „Люлин”, не сигнализирала социалните служби за проблеми в семейството от страх детето да не бъде отнето. Това каза Димитрийка Цанова от дирекция „Социално подпомагане” – „Люлин” пред „Здравей, България” по NOVA.

Бебето бе намерено в сряда в блок в „Люлин“, където живее бащата на майката, в добро състояние. Имало бележка да бъде предадено на социалните. 

Родителите на момченцето живеели заедно с майката и сестрата на мъжа. Пред полицията те разказали, че изоставили бебето, защото младата майка била подложена на постоянен тормоз от страна на роднините на съпруга си. Причината – не успявала да укроти детето, когато то плачело.

Пред социалните обаче бабата казала, че помага на младото семейство. Редовно им давала пари, включително за медицинското обслужване на момченцето. Родителите не разполагали със средства и не получавали помощи, защото на името на бащата са регистрирани четири фирми. Самият той страда от психично заболяване, но няма валидно ТЕЛК-решение. Майка му казала, че то не е подновено, защото пречело на сина й да си намери работи.

Протест. Ще отнемат деца, правителството отговори

Българчетата в къщата на ужасите – къде са сега

Към момента изоставеното дете е настанено в дома за медико-социални грижи „Свети Иван Рилски”. Очаква се да бъдат направени експертизи, на базата на които да се реши дали бебето да бъде върнато в семейството, дали да отиде при роднини или да бъде дадено за отглеждане в приемно семейство.

Пред камерата на NOVA родителите отказаха да коментират постъпката си. Те нямат криминални регистрации.

В сряда следобед те били при социалните и казали, че искат да оставят детето си, защото майката и сестрата на мъжа тормозели 24-годишната майка на бебето, защото то плаче. Преди обаче да получат съвет те си тръгнали. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram


Източник

loading...