Главни Новини

Асанж остава в ареста до разглеждането на искането за екстрадиция в САЩ

Да разпространим новината
Джулиан Асанж СНИМКА: РОЙТЕРСОснователят на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж ще остане в ареста по време на разглеждането на искането на САЩ за екстрадирането му, разпореди съд в Лондон, цитирано от телевизионния канал ITV и TACC.

В момента Асанж, който участва в съдебно заседание чрез видеовръзка, излежава 50-седмична присъда за нарушаване на условията за гаранция. Решението на съда означава, че Асанж ще остане в затвора след изтичане на този период, въпреки че австралийските адвокати се опитват да оспорват законността на екстрадицията му от САЩ и очакват процесът да продължи с месеци, предаде „Фокус„.„Днес се явихте в съда, защото Вашият срок на лишаване от свобода скоро ще приключи. Когато това се случи, Вашият статус ще се промени от затворник, който изтърпява присъда, в лице, което очаква екстрадиция“, каза съдия Ванеса Берайцер, подчертавайки, че на адвокатите на Асанж е била дадена възможност да поискат освобождаването на клиента си под гаранция, но те са отказали.

Берайцер добави също, че подобна петиция едва ли би била предоставена, тъй като съдът има „съществени основания да вярва“, че Асанж би направил пореден опит да избегне правосъдието.

Абонамент за печатен или електронен „24 часа“, както и за другите издания на Медийна група България.


Източник

loading...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com