Главни Криминални

Арестуваха младежите, нападнали баба Еленка за 5 лв.

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

За по-малко от денонощие полицията в Монтана разкри и залови обирджиите, които нападнаха възрастна жена в дома й и със смъртни заплахи й отнеха 5 лева и домашния телефон. Единият от апашите е роднина на жертвата, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Нападението стана в нощта на неделя срещу понеделник, когато апашите разбили вратата на къщата на 75-годишната Елка В. в село Драганица, нахвърлили се върху нея със закани и поискали да им даде всичките си пари.

Старицата напразно обяснявала, че няма пари, хайдуците я заплашвали с бой и смърт, ровели из стаята, но след като не открили нищо взели последните 5,20 лева от портмонето на пенсионерката и телефона й и изчезнали.

Чак на сутринта уплашената жена подала сигнал за грабежа и полицията започнала издирване. За часове криминалистите стигнали до нападателите – Кристиян М. /20 г./ и Стефан Н./23 г./.от село Бързия и Ален В. /28 г./ от Берковица.

И тримата са криминално проявени, а един от тях е внук на бабата. Най-вероятно апашите са смятали, че старицата има повече пари и са пристигнали посред нощ в селото с автомобил, за да я оберат, коментираха криминалисти.

Престъпниците са направили пълни самопризнания и са задържани за 24 часа в ареста.

Blitz.bgl

loading...

Реклама

Реклама