Главни Инциденти Свят

АПОКАЛИПСИС: Столицата на САЩ е под вода, гвардията се стяга

Сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Американската столица Вашингтон и околните райони са обхванати от проливни дъждове, които наводниха много квартали и прекъснаха електрически и транспортни мрежи, предава AFP.

Националната метеорологична служба издаде предупреждение за наводнениятa. Наложило се затварянето на много големи пътни артерии.

Летищата и железопътните мрежи също бяха засегнати, което доведе до транспортен хаос. Летище „Роналд Рейгън“ в американската столица е регистрирало около 83 милиметра валежи само за един час.

Драматични кадри, излъчени от местни телевизии и публикувани в социалните медии, показаха превозните средства, блокирани във водата в близост до важни забележителности, като монумента на Вашингтон, и някои водачи, стоящи на покривите на колите си, докато изчакват да бъдат спасени.

 

Сградата на Националния архив, в който се помещават някои от най-важните документи в американската история, беше наводнена, електрозахранването в района прекъснато.

„Бариерите срещу наводненията в сградата са активирани и са сработили“, се казва в изявление на институцията.

„Декларацията за независимост, Конституцията и Хартата за правата на човека – заедно с всички ценни документи, съхранявани в сградата – са в безопасност и не са повредени.“

loading...

Харесайте ни във Фейсбук и бъдете винаги информирани

Препоръчано