Главни Инциденти

Апелативният съд потвърди 25 г. затвор за Теньо, който уби приятелката си

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели във фейсбук, за да разберат и те

Апелативният съд в Бургас потвърди 25-годишната ефективна присъда на Теньо Енчев от Айтос, признат за виновен от две съдебни инстанции за зверското убийство на неговата приятелка Ивета.

Кървавата драма се разигра на 16 юни миналата година в дома на двамата, които живеели на семейни начала.  Пред първоинстанционния съд Енчев е признал вината си, делото е преминало по съкратена съдебна процедура, като наложеното наказание „доживотен затвор“ е заменено с “лишаване от свобода“ в размер на 25 години, при първоначален строг режим на изтърпяване.

В постановеният съдебен акт на Апелативен съд – Бургас е посочено, че по време на съжителството им с подсъдимия, 20-годишната Ивета системно и често е малтретирана физически и психически, като сигнали за домашно насилие са подавали свидетели по делото.

Съдът е приел извода, че Енчев е причинил смъртта на младата жена с особена жестокост и по особено мъчителен за нея начин. Мъжът е определен от вещи лица и свидетели като агресивна личност, склонна към садизъм, отмъстителност и свирепост.

Той е извършил престъплението в условията на умисъл, осъзнавайки, че може да причини смъртта на жената, но напълно игнорирайки този факт е продължил да нанася удари. Тежкия побой е продължил около половин час, в което време подсъдимият е чувал стоновете на пострадалата, виждал я окървавена, но е прекратил насилието едва когато е възприел изпадането й в безсъзнание.

Мъжът е осъден да заплати на 4-годишния си син обезщетение  от 200 000 лева, както и още 150 000 на майката на убитата Ивета. Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване или протест пред ВКС в 15-дневен срок.

loading...