септември 18, 2020

11 задържани за кражби в Карнобат и Сунгурларе, има и лихвар (Обновена, снимки)

loading...
loading...

11 криминално проявени мъже на различна възраст са задържани при специализирана полицейска акция срещу битовата престъпност в общините Карнобат и Сунгурларе.

При операцията, в която са участвали бургаски криминалисти и спецчасти, както и полицаи от Карнобат и Сунгурларе, са проверени десетки адреси, обитавани от криминално проявените лица.Намерени и иззети са различни вещи, предмет на престъпления, сред които домакински електроуреди, инструменти, машини и др. Към момента се установява съпричастността на мъжете към извършени в последните дни кражби от частни домове, разположени на територията на двете общини.

В хода на специализираната акция е задържан 39- годишен лихвар от село Славянци, а в дома му са открити тетрадка с имената на длъжниците и дадените суми, множество чужди лични документи и дебитни карти,давани, като залог срещу получаваните суми в размер от 70 лв. до 30 000 лв. Иззети са още голяма сума в левове и евро и , амфетамин. Операцията е проведена под надзора на Бургаската окръжна прокуратура.

Провеждането на подобни специализирани полицейски операции срещу битовите престъпления и престъпленията против собствеността ще продължи регулярно и в различни точки от територията на Бургаски регион, казаха от полицията.

Source link

loading...