Общество

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Стотици мигранти пристигат в Одрин, където се пресичат границите на Турция с Гърция и България, след като високопоставен турски представител заяви, че Турция вече няма да спира сирийските бежанци да достигат до Европа, съобщават местни медии, цитирани от БТА.

Жени, мъже, деца пристигат на групи. Някои с таксита, други с автобуси. Освен сирийци, пристигат и мигранти от Иран, Ирак, Мароко и Пакистан. Вървят направо през нивите и не се спират пред нищо. Част от тях напредват към Пазаркуле – турски ГКПП по суша, на границата с Гърция, край селището Къраач.

Към ГКПП Капъкуле на турско-българската също има наплив от мигранти, пише в.”Миллиет”. Те са тръгнали след полунощ към Одрин на големи групи.

Големи групи мигранти, жени, деца, мъже са се струпали от полунощ край Дикилли, област Измир, откъдето по море може да се премине към Гърция.

В отговор на въздушната атака на сирийските правителствени сили срещу турската армия в района на Идлиб, при която са били убити 33 турски войници, Анкара реши да отвори границите към европейските държави – Гърция и България за безпрепятствено преминаване на милиони сирийски бежанци.