Общество

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

България строи хранилище за ядрени отпадъци до АЕЦ „Козлодуй“, според Герб, за да съхраняваме ядрените отпадъци от атомната ни електроцентрала, които в момента, а и за в бъдеще се връщат на Русия, така е според договора с който те ни продават ядрено гориво, за ядрената ни централа.

Сега остава и да си зададем въпроса, след като имаме договор с Русия за това да им връщаме отпадъка, за какво ни е на нас това ядрено бунище до Козлодуй?

Истината е , че на него ще съхраняваме още от тази година ядрените отпадъци на САЩ, това е което се случва в момента и е основната тема, заради която заместник държавния секретар на САЩ Матю Палмър е в България.

Става въпрос за поне 80 милиона долара, които ще получим от САЩ да си карат ядреният боклук тук в България споделят запознати и твърдят, че в сделката е включена и властта на Борисов в България,

който след като се откаже от премиерския пост един ден, ще стане президент а България президентска държава.

Това се договаря в момента.

В САЩ вече е ясно, че Тръмп е отрязал 120 милиона долара за тяхното ново ядрено хранилище в Юта с мотива, че САЩ има къде да си съхранява ядрените отпадъци и то не е нужно.

Източник:

След пластмасата и парцалите на Европа договориха да прибираме и ядрен отпадък от САЩ