Новини

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа даде старт на седмици на американското говеждо в магазините на веригата “Метро” в България и представи в “Метро Академия” т.нар. Световен посланик на американското говежда шеф Джон Кадю.

Търговската верига започва първа в България внос на американско говеждо по специална програма, финансирана от Федерацията на американските производители и износители на говеждо месо и подкрепена от федералното министерство на земеделието.

“Това е месо от породата “Ангъс”, което е от животни, нетретирани с хормони. Обикновено животните са на възраст между 18 и 22 месеца”, обясни шеф Джон Кадю, който демонстрира транжиране и приготвяне на говеждо по автентични американски рецепти.

Посланичката на САЩ Херо Мустафа даде старт на седмици на американското говеждо в магазините на “Метро”

90% от говеждото месо в САЩ е от малки семейни ферми, в които се отглеждат по не повече от 100 глави добитък. През последните години обаче съвременните технологии са позволили добивът на месо да бъде много ефективен, така че производството е увеличено с 20% в сравнение с времето преди 5 години при около 10% по-малко на брой говеда, обясни Кадю.

Новината е предшествана от системно избиване на дребен е едър преживен добитък, птици и свине.

Всичките – заради „чуми“, за които все още е спорно имало ли ги е изобщо и заличаването на цели ферми ли е единственият начин за борба с тях у нас, за разлика от други държави, в които заразените и застрашени от епидемия само се подлагат на карантина до изясняването на ситуацията.

Оказва се, че Федерацията на американските производители и износители на говеждо си имат специална програма за финансиране на вериги като българското МЕТРО. Същата е подкрепена от Федералното министерство на земеделието на САЩ.

В мрежата има стотици материали за нехуманното отглеждане на говеда в САЩ, както и за начина им на отглеждане – с храни, вредни за здравето. Това никак не е попречило на н.пр. американската посланичка с мюсюлманска фамилия да участва лично в старта на търговията в МЕТРО – явно част от политиката на САЩ за България.

Очакваме примери за други дипломати, които рекламират манджа в магазин на чужда държава – не само в България, но и на американски в други страни.

До тогава ще остане съмнението, че поголовната сеч на добитъка у нас е функция на чужда държавна политика.

24 часа и

rns.bg