септември 18, 2020

loading...

Районна прокуратура – Димитровград наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 3-годишно дете, съобщават от държавното обвинение.

Случаят става ясен на 19 февруари, когато в болницата за лечение е постъпило 3-годишно момченце, придружено от 23-годишната си майка. Тя споделила пред лекарите, че синът й е получил гърч.

При преглед е установено, че детето е недохранено, с предишна черепно-мозъчна травма и съмнение за малтретиране.

Детето е преместено за лечение в УМБАЛ “Св.Георги”в гр. Пловдив, като има опасност за живота му.

loading...

Травмите, майката обяснила с падане на детето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в димитровградското село Странско от няколко месеца. Жената се преместила със сина си при мъж от селото, с когото заживяла на семейни начала.

Мъжът, който приел майката и сина има още 6 деца . Преди време обаче жена му го изоставила и той заживял с 23- годишната жена. Мъжът вече е разпитван от полицията. Пред разследавщите той също заявил, че преди няколко дни детето е паднало по стълбите на къщата. След това пък си глътнало езика по време на игра . Спасил го съсед, който се притекал на помощ и му извадил езика.

Според хора от селото, семейството е добро. Мъжът работи за голяма заплата при местен земеделец и се грижи за децата и втората си съпруга. В Странско не са чували да има скандали в къщата им, нито пък лошо отношение към децата . Хората предполагат, че е възможно 3- годишното дете да е било малтретирано в миналoто от биологичния си баща или от друг роднина на жената.

По случая са уведомени и социалните служби. Според хора от Странско, след инцидента социалните дори са обмисляли да отнемат децата на семейството, но не са го сторили.

По досъдебното производство се извършват активни процесуално – следствени действия за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител, допълват от прокуратурата.

loading...