Новини

Пленница на престъпници разказа за нечовешки изнасилвания и страшен побой

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

От разкритията на жената кръвта изстива във вените, а по кожата преминават тръпки. Жителката на Донецк Юлия Просолова е разказала за изтезанията и тормоза в плен на украинските служби при Петро Порошенко, съобщават световните издания Оцелялата Юлия Просолова сама е разбрала, че пленът изобщо не е като затвор.

В затвора има поне някакви правила или понятия, а в плен – всеки става жертва в ръцете на палача. Там тя преминава през всички кръгове на ада. Юлия Просолова: „Когато ме съблякоха, започнаха да ме бият с камшици по цялото тяло. Те се редуваха, идваха и биеха, докато не паднах. ” Всичко това се е случило в помещението за изтезания на службата за сигурност под кодовото име „библиотека“ в сградата на летището в Мариупол.

Юлия Просолова споделя: „Прекарах 688 дни в пълен ад с тези хора, които ме изнасилваха и се издеваваха над мен 11 дни … Всички излязоха, остана само един, който ме съблече и започна да ме насилва. Беше в мазето. В началото не разбрах защо, а след това започна да си пъха ръцете навсякъде, не само в женските органи. И до такава степен, докато не загубих съзнание от болка. Той беше с маска и получаваше наслада от това. После мъжът си излиза и влиза следващият. Какви хора са те ?! “ Пленницата е била измъчвана с изтънчеността на психопат. Най-страшния й спомен е от това как е била погребана жива. Юлия Просолова: „Това беше най-лошият ден в живота ми.

Отвориха вратата, донесоха черен целофан, опаковаха ме, събориха ме и ми казаха “Сега ще те заровим тук жива, копаем гроба ти.” Така тя е била подготвяна за ролята на терористката, поставила бомба под автомобила на полковника от СБУ Александър Хараберюш. Юлия Просолова: „Хараберюш Александър е ужасен човек, който измъчва хора на летището в Мариупол. Някои хора не оживяха след неговите издевателства и още ги търсят. Гръмкото убийство на палача трябвало бързо да бъде разкрито. Като убиец назовали Юлия Просолова и я накарали да научи наизуст сценария. Юлия Просолова: „След като човек иска да живее, той ще каже всичко“. След погребването си жива, тя неочаквано възкръснала: през есента на 2019 г. е обявен обмен във формат „35 на 35“ и тя е в този списък. Когато била заведена от Тернопол до Киев, за свой ужас, тя разпознала в конвоя един от своите мъчители. 688 дни изтезания и унижения в плен приключили за изтерзаната жена. Влизайки в дома си, тя сякаш прогладнала в рая, когато видяла майка си.