Общество

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Агенцията по безопасност на храните е извършила проверка на качеството на сиренето в търговската мрежа. От 8 марки 3 са с нарушения. В продуктите им са били вложени повече вода от допустимото и различни от млечните мазнини.

„Три от осем взети проби показват отклонения от показателите. Те се изразяват основно в отклонения във водното съдържание на продукта. Рекордът е 72% съдържание на вода. Едно от сирената показа наличие на немлечни мазнини, което е недопустимо, съгласно законодателството за влагане в продукт, който е посочен като сирене”, коментира Кремена Кремена Стоева от БАБХ.

„Законът не дава ясно обяснение кое нарушение по какъв начин да бъде санкционирано. Решението за това се взима в течение на проверките, в зависимост от установяването на нарушителя, вината и тежестта на самото нарушение”, добави Стоева.

loading...