Свят

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Внукът на британската кралица Елизабет II – Питър Филипс, и съпругата му Отъм потвърдиха, че са се разделили. В изявление, публикувано от тяхно име, се казва, че решението за развод било „най-доброто възможно действие за двете им деца и продължаващото им приятелство“.

Посочва се още, че ще имат съвместно попечителство върху 9-годишната Савана и 7-годишната Исла. Семействата и на двамата били „натъжени“, но им оказвали пълна подкрепа в решението съвместно да се грижат за децата си, се казва още в изявлението. Решението на Филипс да прекрати 12-годишния си брак разстроило много кралица Елизабет II, съобщава „Дейли Мейл“.

Това е вторият сериозен трус в кралското семейство от началото на годината, след като през януари принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че се оттеглят от кралските си задължения и заминават да живеят в Канада. Сегакралицата е разстроена от факта, че канадската съпруга на Филипс – Отъм, за която се твърди, че ѝ е любимка сред съпругите на внуците, вероятно също ще напусне страната. Двете дъщери на Питър и Отъм имат двойно британско-канадско гражданство. Не е ясно дали те ще последват майка си.

„Тя е любимка на кралицата и съм сигурен, че Нейно величество ще бъде много разстроена от това. Това е последното, което ѝ трябва, след скорошните проблеми. Човек има чувството, че кралското семейство започва да се разпада“, заяви пред „Сън“ приятел на Филипс. Превод и редакция: БЛИЦ