Свят

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Откриха мъртва пътешественичка, която изчезва мистериозно, докато решава да изследва сама Нова Зеландия.

Тялото на Стефани Симпсън е намерено близо до мястото, където за последно тя е била видяна преди седем дни – в националния парк Маунт Аспиринг на Южния остров.

Преди това спасителите успели да намерят само нейните обувки и раница.

Както отбелязват участниците в операцията по издирването, няма очевидни признаци, които да сочат причината за смъртта на 32-годишното момиче.

Роднини на починалата съобщават, че Стефани е тръгнала на четиричасово пътешествие, но в крайна сметка не се е върнала у дома и е била обявена за издирване преди четири дни.

Медиите цитират различни източници, според които малко преди да изчезне Симпсън, в парка е паднал силен дъжд, който провокирал наводнения в части от него.

Освен това, в деня, в който Стефани изчезнала, в реката са намерени още двама загинали туристи.

Това не е първият случай с мистериозна смърт.

Това лято шестима привидно здрави американски туристи внезапно починаха в хотелските си стаи по време на почивка в Доминиканската република.

Други пък се разболели сериозно след ваканцията си там. Това се случва през последната една година в държавата в Карибския регион, пише Yahoo News.

Факти и мистерии от величествената Амазонска джунгла

Първите трима души, чиито смъртни случаи са били потвърдени, са пристигнали в Сан Педро де Макорис, морски курорт в южната част на карибската държава.

Според доминиканската прокуратура причината за смъртта им е дихателна недостатъчност и белодробен оток.