Свят

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Испанската полиция задържа в Лас Нориас де Даса, западно от Алмерия, 38-годишна жена на име Ана Мари, заподозряна в убийството на 7-годишния си син Серхио чрез удушаване, съобщи „Ел Паис“.

Испанката водела свирепа съдебна битка с бащата на детето за попечителството на малкия. Очакват се резултатите от аутопсията, все още се изясняват обстоятелствата на потресаващото престъпление.

Безжизненото тяло на момчето е било в колата на задържаната, но не е ясно дали то е било умъртвено там, или преди това в дома й.

Сигналът към полицията е подаден от настоящата приятелка на бащата на детето, която била предупредена от роднини.

Срещу таткото е имало сигнали за домашно насилие, които са били архивирани. Детето е било при майка си от понеделник до петък, а през уикенда – при бащата.

Имало насрочено изслушване за евентуална промяна на режима на попечителството, което може би е довела до покачване на напрежението между родителите. Съобщава се, че майката е била на лечение 10 дни в психиатрична клиника в Алмерия през лятото заради психологически срив.

При задържането й полицаите трябвало да разбият прозорците на пежото и да измъкнат със сила жената, тъй като тя им отказала да отвори вратата, като дори се опитала да избяга от патрулката.

„Не искаше да отвори, трябваше да разбият стъклата“, обясни очевидец.