Общество

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Майчината любов към децата ѝ не би могла да се сравни с нищо подобно по характер, защото е безусловна и безгранична, изцяло отдадена и с цената на много сълзи и тревога, така както за нищо друга, майката се тревожи и се радва за децата си истински!

Любовта на майката не угасва дори тогава, когато няма да види никога повече някое от децата си.

Майката е първото същество, с което общуваме на този свят и прекарваме много време първо в нея, а след това и с нея. Тя е твоята защита, твой привърженик и най-преданата душа.

Майчинството е работа за цял живот.

Колко пъти майката плаче мълчаливо, притеснявайки се за децата си? Заради здравето, уроците, семейните проблеми? Колко пъти се е молила за облекчение от твоето бреме? Дори когато пораснем и изпитваме проблеми, майката продължава да се тревожи за нас.

Мама ни обича от все сърце, като не иска нищо в замяна.

Ако сте загубили майка си, знаете колко е болезнено . Въпреки че с времето става малко по-лесно, усещането за липса не отшумява.

Майките са най-могъщите хора в света. Те се грижат за нас, като никой не се интересува, и винаги идват на помощ, независимо какво ще се случи. Дори да правим глупави неща, те остават близо и ни помагат да преодолеем всички трудности.

Смъртта на майка е много трудна.

Загубата на любим, скъп, най-близък човек – майка – е страшна мъка. След такава загуба може да минат години, преди душевните рани да зараснат.

Няма нужда да чакате всичко да стане както преди. Преживяването на непоправими загуби ни променя, прави ни по-възрастни. Други хора, с които се опитвате да говорите за мама, напускат разговора, защото те не знаят как да се държат, не знаят какво да ви кажат с комфорт. Въпреки че в такава ситуация не може да има утешителни думи.

Просто трябва да бъдеш изслушан, подкрепен, просто да останеш наоколо в този момент. И хората се страхуват, че с неудобните си думи ще влошат вашите преживявания.

Най-малкото, мама искаше да ви донесе мъка с нейното заминаване. Помислете какво би ви казала, ако видя вашето страдание?

Мама ви мечтае – именно защото страдате, по единствения й достъпен начин любовта й продължава да се проявява. Спомнете си какво мама обичаше и искаше да прави с вас. Помислете, че тя е предала палката на вас и започнете да го правите „за двама“.

Възлюбените хора си тръгват, но любовта им остава при нас. И често след напускането си духовната и емоционална връзка с тях става още по-силна. Започваме да мислим не „колко жалко, че са оставили“, а „каква благословия са били“!

Но основното е да оценяваш мама, докато тя все още е жива. Не я чакайте да умре.

Обадете й се, кажете й за вашата любов, помогнете й! Никога няма да имаш мъж, който да те обича повече от мама.