Новини

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Клип с непристойно поведение на ученици предизвика вълна от възмущение във Враца. Случката се е разиграла по време на час, а ученичката, заснела видеото, твърди, че е получила заплахи. На кадрите се вижда как десетокласник хвърля бутилка с вода, а друг запраща стол към стената, предаде БТВ.

Видеото е заснето от ученичката Мариана Руменова по време на час по немски език, докато преподавателката е излязла за кратко. „Направих клипа, показах го на класната, тя каза, че ще вземе мерки, показах го на още двама преподаватели“, разказа Мариана.

10% от учениците в Добричко признават за прояви на агресия и насилие в училище

Случката е заснета и от камерата в класната стая, но персоналът реагира четири дни по-късно, едва когато ученичката качва клипа в интернет. Момичето обяснява, че публикува видеото, след като вместо помощ, получава заплахи – първо от съученик, а после – и от класната си ръководителка, която използвала думите „Приключвам с теб“.

„Дали наистина са били заплахи, това ще го уточним. За мен това е недопустимо и ужасно нещо, тази агресия, която все повече се наблюдава в много ученици“, коментира Ирма Емануилова, директор на ПТГ „Н. Вапцаров“ – Враца.

Учителите отказаха коментар, а родителите изразиха възмущение. „Вчера учителите ми обясняват да свалим клипа, да го махнем. Казват, че не са разбрали, не са знаели. Аз си пращам детето да учи вътре, а се оказва, че виждам просто една зоологическа градина“, заяви с Радослава Христова, майка на Мариана.

Заради случая в училището започва комплексна проверка, ще има и наказания.