Свят

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Гърция е шок, след като излезе резултатът от криминалистичната експертиза за смъртта на 11-месечно бебе от Сирия, което в неделя е транспортирано в болницата от родителите си в Атина.

Според съдебно-медицинският доклад бебчето е било подложено на тежко сексуално насилие. Причината за смъртта му обаче остава неясна.

11-месечно момиченце е дете на сирийско семейство, бежанци в Гърция. Прието е снощи в болница, без пулс и признаци на живот.

Въпреки усилията, положени от лекарите, бебето е починало. След направената аутопсия станало ясно, че са открити признаци на сексуално насилие, съобщи „Труд“.

Медиците ще направят обстоен преглед и на другите две деца на сирийците – близначе на починалото момиченце и дете на 2 годинки и половина.

Децата в момента са настанени в Детска болница „Аглая“. Генетичен материал ще бъде взет от тях, както и от техните родители.

Родителите на невръстното дете, сирийски граждани, пребиваващи в апартамент под наем за бежанци в района на квартал „Зографос“, са задържани в Дирекция за сигурност в Атика.

Заедно с тях в същото жилище са живели още една двойка техни сънародници.

Източник: bg-voice