септември 18, 2020

loading...

Дете е било ударено от директора на пловдивското СУ “Паисий Хилендарски” Илия Къртев. За това сигнализира семейство Михайлови, роднини на потърпевшето момче.

Случката е станала в час по математика, в който Къртев е преподавател. Той поискал осмокласникът да излезе на дъската. Момчето отказва с аргумента, че е пропуснал последните часове по предмета, защото е бил болен. Директорът взел дневника и се насочил към чина на ученика и му показал, че той все пак е присъствал в часовете през декември, след което го удря с ръка по главата и го гони от час, става ясно от думите на роднините, цитирани от Glas.bg.

След инцидента момчето се е почувствало засрамено и отказва да посещава часовете на Къртев. На следващия ден то се е срещнало с педагогическия съветник. Родителите са подали сигнали до съответни институции – РУО Пловдив и МОН.

“Няма да оставим това така. Директорът трябва да понесе отговорност за действията. Недопустимо е преподавател да удря ученик, още повече пък директор”, заявиха от семейството пред Трафикнюз.

loading...

loading...