Свят

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Гръцката гранична полиция използва сълзотворен газ и шокови гранати в събота, за да предотврати влизането на мигранти в страната.

Правителството заяви, че е решено да предотврати влизането на мигранти, идващи от Турция, съобщи в. „Сабах“, предава БГНЕС.

Снимка на група мигранти, близо до границата на Гърция с Турция при река Марица, днес 29.02.2020. БГНЕС/ЕПА

През цялата нощ силите за сигурност предотвратяваха незаконните преминавания на границата”, заяви министърът на отбраната Никос Панайотопулос пред гръцката телевизия Скай в събота, ден след като Турция заяви, че повече няма да пречи на бежанците да отидат в Европа.

Няколко мигранти са арестувани, добави министърът.

Гърция засили проверките в проливите между гръцките острови в източното Беломорие и турския бряг, заяви министърът на корабоплаването и островната политика Йоанис Плакиотакис, който също отговаря за бреговата охрана.

Гръцките граници също са и граници на Европа”, каза той.

Снимка на група мигранти, близо до границата на Гърция с Турция при река Марица, днес 29.02.2020. БГНЕС/ЕПА

Граничната полиция и специалните звена за борба с безредиците използваха сълзотворен газ и шокови гранати през нощта, за да предотвратят мигрантите да влязат в Гърция през затворения граничен пункт в Кастанис и Пазаркуле.

Ситуацията остана напрегната в събота. Някои мигранти успяха да преминат граничната река с гумени лодки, съобщи държавната телевизия.

Гръцкото правителство свика кризисна среща в събота сутринта, за да обсъди проблема с мигрантите.