Свят

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Бременната в шестия месец бразилка Джесика Гуедес получи инфаркт и почина минути преди да се запъти към олтара, след което лекарите успяха с цезарово сечение да спасят бебето й, съобщава “Дейли Мейл”.

30-годишната медицинска сестра внезапно се почувствала зле, докато се возела в лимузината към църквата в Сао Пауло в неделя. Първоначално роднините й обяснили това с притеснението на Джесика от предстоящата церемония, докато всъщност младоженката имала прееклампсия.

Когато била транспортирана в болницата, тя била в мозъчна смърт. Нейният годеник – лейтенант от пожарната Флавио Гонсалвес, през това време чакал в църквата появата на булката. Изведнъж влетял роднина, който изкрещял за помощ, тъй като младоженката припаднала в колата.

“Отворих вратата, тя лежеше, но се върна в съзнание и аз й казах: “Мила, тук съм!”, описа драмата лейтенантът. “Тя отговори, че всичко е наред, но изпитва остра болка във врата. От този момент се превърнах в спасител, тъй като от 7 г. имах опит в пожарната.”

Пожарникарят я изнесъл от колата, дал първа помощ на любимата си и помолил своите колеги да помагат. В близкия държавен родилен дом в центъра на Сао Пауло не успели да се справят, затова транспортирали Джесика в частна клиника. Там й направили спешна операция с цезарово сечение, за да спасят живота на бебето. За съжаление майката починала след хирургическата интервенция.

Малката София била с мерки 930 грама и 34 сантиметра, и в момента е в интензивното отделение за новородени, където ще остане около 2 месеца.