Криминални

Споделете новината във фейсбук, за да я видят и приятелите ви!

Баща преби 9-годишното си дете с метален прът и след това го завърза за оградата на гробището в пловдивското село Дуванлии. Момченцето е в болница с тежки наранявания, а бащата е арестуван.

Повод за побоя над детето станало предупреждение към родителите, че ще бъде изключено от училище заради агресивни прояви. Последвали жестоки възпитателни мерки от страна на родителя.

„Като се прибира малкият и като го започне с едно желязо и ритници по корема и гърдите, нявсякъде го е удрял. И ето как го е влачил. Това са дирите от него”, разказа съседът Иван Курдов. Съседка добавя: „Пукнал му е главата и му е счупил ръката”.

Бащата пребил Димитър пред очите на другите си трима синове. Той завързал детето за оградата на гробищата и го оставил да стои босо часове.

Момчето успяло да се отвърже и потърсило помощ. Съсед го откарал в болницата, където детето е прието в Детската хирургия с множество отоци и синини по главата и крайницте, но без опасност за живота. Бащата ще бъде съден по бързото производство.

„За който сме установили, че е криминално проявен и осъждан и очакваме в седемдневен срок да приключим делото срещу него”, заяви Атанас Илиев, прокурор в Районна прокуратура – Пловдив. Социалните служби ще наложат специална закрила на детето.